Cum se prepară cotletele de porc în sos cremos de lămâie! O rețetă fabuloasă pentru prânz sau cină

Cum se prepară cotletele de porc în sos cremos de lămâie! O rețetă fabuloasă pentru prânz sau cină!

Ingrediente pentru cotlete de porc în sos cremos de lămâie (4 porţii):

4 cotlete de porc

sare

piper

2 căni pesmet

1/2 cană brânză mozzarella răzuită

4 linguri pătrunjel

3/4 cană făină

2 ouă bătute

4 linguri unt

Pentru sos:

2 linguri unt

3-4 căţei usturoi, pisaţi

1/2 cană supă de pui

1 cană smântână

1/2 cană mozzarella răzuită

1 linguriţă pătrunjel

zeama de la o lămâie

sare

piper

Mod de preparare cotlete de porc în sos cremos de lămâie:

Încingi cuptorul. Asezonezi coteletele cu sare şi piper. Amesteci într-o farfurie întinsă pesmetul, cu mozzarella şi pătrunjelul. Dai deoparte. Într-o altă farfurie întinsă pui făina, iar într-o alta ouăle bătute. Treci fiecare cotlet, pe rând, prin făină, apoi prin ouă şi la final prin amestecul de pesmet. Apasă pentru ca stratul să rămână ferm.

Într-un vas termorezistent, topeşti untul la foc mediu. Aşezi cotletele de porc şi le rumeneşti pe fiecare parte. Bagi vasul la cuptor şi laşi până se pătrunde bine carnea, cam 8 minute pe fiecare parte.

Cât este carnea la cuptor, poţi prepara sosul. Într-o tigaie, topeşti untul şi adaugi usturoiul. Laşi pe foc mic, amesteci încontinuu. După 3 minute adaugi supa de pui, smântâna, mozzarella, pătrunjelul şi zeama de lămâie, şi dai focul mai mare. Asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci mereu. Când dă în clocot, faci flacăra mai mică şi mai ţii până se mai îngroaşă. Serveşte cotletele imediat cu sos pe deasupra.

Sursa rețetă și foto: loulougirls.com