Cum se prepară cotletele de porc marinate. Aceste cotlete de porc marinate cu usturoi şi lămâie verde sunt atât de uşor de preparat, încât le poţi încerca într-o seară. Se fac în doar 10 minute şi le poţi pregăti atât pe grătar, în curte, dar şi în cuptor. Poţi lăsa carnea la marinat chiar şi 15 minute sau, dacă ai mai mult timp, peste noapte.
Ingrediente pentru cotlete de porc marinate (4 porţii):
4 cotlete de porc fără os
4 căţei de usturoi mărunţit
1/2 linguriţă chimion
1/2 linguriţă chili pudră
1/2 linguriţă boia
zeama de la 1/2 lămâie verde
1 linguriţă sare
piper, după gust
Mod de preparare cotlete de porc marinate:
Îndepărtezi grăsimea de pe cotletele de porc. Într-un bol mare, condimentezi carnea cu usturoi, chimion, pudră de chili, boia de ardei, sare şi piper. Storci zeama de la jumătate de lămâie şi laşi cotletele să se marineze cel puţin 20 de minute.
Poţi să le laşi la marinat şi peste noapte. Dacă prepari carnea pe grătar, o frigi 4-5 minute pe fiecare parte. Iar dacă vrei să prepari în cuptor, pui folie de aluminiu într-o tavă de copt, aşezi cotletele de porc deja marinate şi dai la cuptorul încins, în prealabil, 4-5 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc.
Sursa rețetă și foto: skinnytaste.com.