Cum se prepară creveții în sos de portocală! Este timpul pentru o rețetă exotică și delicioasă

Cum se prepară creveții cu sos de portocală. Daţi mielul, porcul şi vita deoparte şi lăsaţi-vă stomacul să se răsfeţe cu această reţetă simplă şi gustoasă de creveţi!

Ingrediente necesare pentru creveți cu sos de portocale:

1-2 linguri de unt

1 linguriţă cimbru

zeama de la o portocală

2 linguriţe de usturoi pisat

800 g creveţi (pentru 8 persoane)

jumătate de linguriţă de pudră de chilli

sare

piper

Mod de preparare creveți sos de portocale:

Încinge untul într-o tigaie de mărime medie la flacără mică (poţi folosi şi unt sărat, dar dacă vrei să ai control asupra cantităţii de sare din mâncare, alege mai bine un unt nesărat şi pui apoi sare după gust). Când s-a topit untul, adaugă cimbrul. Amestecă, păstrând flacăra mică (se poate arde foarte uşor), timp de 5 minutesau până când untul capătă o culoare auriu-brună. Dă deoparte tigaia şi încorporează zeama de portocală. Toarnă compoziţia de unt într-un vas mic şi lasă-l câteva minute.

În aceeaşi tigaie, pe care nu o cureţi şi nu o speli de resturile de unt, adaugă usturoiul şi sotează-l timp de 1 minut. Adaugă creveţii cruzi şi praful de chilli. Agită cratiţa şi întoarce creveţii. Nu trebuie să-i laşi pe foc mai mult cinci minute sau după ce nu mai sunt translucizi. Toarnă peste ei sosul de unt şi poţi să-i sereveşti cu paste, cereale, orez sau o salată.

Sursa rețetă și foto: pinchofyum.com