Cum se prepară crochetele cu carne de pui. Servite cu piure, cartofi prăjiți sau alte legume călite, aceste crochete cu carne de pui sunt incredibil de bune. Nu uita să le adaugi un sos.
Ingrediente pentru crochete cu carne de pui:
200 ml lapte
200 ml supă de pui clară
piper
pătrunjel
sare
110 g unt
1 ceapă
200 g făină
650 g carne de pui fiartă și tocată
ulei, pentru prăjit
Pentru crustă:
2 ouă
400 ml lapte
1 praf de sare
200 g făină
200 g pesmet
Pentru sos:
3 linguri unt
400 ml supă clară de pui
2 linguri ulei
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare crochete cu carne de pui:
Pentru crochete, combini laptele cu supa, adaugi sare, piper și pătrunjel tocat, după gust și le pui pe foc până când aproape dau în clocot. Separat, topești untul și călești ceapa tocată, apoi adaugi făina și amesteci 2-3 minute. Torni supa, amesteci și lași până când se îngroașă, apoi adaugi carnea de pui. Amesteci și dai deoparte.
Bați ouăle cu sare. Formezi crochetele cu mâna umedă, le treci prin făină, apoi prin ou și, la sfârșit, prin pesmet. Le rumenești în ulei încins.
Pentru sos, topești untul în tigaie, adaugi făina și amesteci. Torni supa și lași să fiarbă până se îngroașă sosul, apoi adaugi sare, piper și pătrunjel tocat. Servești crochetele cu sos.
Sursa reteta si foto: sweetbeginningsblog.com