Cum se prepară delicioasa mâncărică de cartofi noi cu carne! O rețetă ardelenească nemaipomenită

Cum se prepară delicioasa mâncărică de cartofi noi cu carne! O rețetă ardelenească nemaipomenită indiferent de sezon.

Ingrediente pentru mâncărică de cartofi noi cu carne (6 porţii)

1 kg cartofi noi

500 gr pulpă de porc

1 ceapă

1 lingură pastă de tomate

sare

piper

3 linguri de ulei

Mod de preparare – mâncărică de cartofi noi cu carne:

Se curată cartofii și ceapă. Se spală.carnea, se usucă și se taie cuburi. Se pune să se rumeneasca ușor într-o cratiță cu ulei,apoi se adaugă ceapă tocată mărunt. Se călesc împreună până devine ceapă sticloasă,se adaugă cartofii apoi se toarnă apă fierbinte cât să acopere carnea și cartofii.

Se lasă să fiarbă și când s-au pătruns carnea și cartofii se adaugă pastă de tomate,sare și piper după gust. Se fierbe în continuare la foc mic să scadă puțin. Se servește fierbinte cu verdeață proaspăt tocată și cu un ardei iute.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro