Cum se prepară dovleceii pane cu sos de usturoi! O rețetă rapidă și delicioasă

Cum se prepară dovleceii pane cu sos de usturoi. Dovleceii sunt uşori şi preparaţi pane sunt uimitori duă ce au stat la rece. Poţi prepara acest fel de mâncare în mai puţin de 30 de minute.

Ingredientele necesare pentru dovleceii pane cu sos de usturoi:

2 dovlecei medii

Ulei

100 g făină

2 ouă

5 căței de usturoi

1 iaurt/ smântână

Sare

Piper

Mod de preparare dovleceii pane cu sos de usturoi:

Se taie dovlecelul în felii subţiri, fără să se cureţe de coajă. Se aşează pe farfurie, sau pe blatul de lucru,  şi se sărează. Trebuie lăsaţi aproximativ 10-15 minute până ce iese la suprafaţa lor o zeamă, pe care mai apoi o ştergi cu un prosop de bucătărie.

Pentru compoziţie, baţi 2 ouă, pui sare, piper şi făină până ce aluatul devine ca o smântână, la consistenţă. Se bagă fiecare feliuţă de dovlecel în acest aluat şi se prăjeşte pe ambele părţi, apoi se scoate pe un şervet absorbant.

Într-un bol, se pisează usturoiul, se adaugă sare şi verdeaţă, după preferinţe, se pune iaurtul sau smântâna şi dovleceii se servesc alături de acest sos.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro