Cum se prepară dovleceii umpluți cu carne tocată, în sos de roșii. O rețetă apetisantă

Cum se prepară dovleceii umpluți cu carne în so de roșii. Dovleceii umpluți cu carne de porc reprezintă o rețetă delicioasă de vară, când găsim dovlecei proaspeți.

Ingrediente necesare pentru dovlecei umpluți cu carne:

   3 dovlecei cu diametrul de 5-6 cm

   200 g carne de porc tocată

   50 g orez

   o ceapă mare

   2 roșii

   o lingură de unt sau ulei

   sare

   piper

   1/2 l suc de roșii

   100 ml smântână

   30 g făînă

   mărar

   cimbru

Mod de preparare dovlecei umpluți cu carne:

Ceapa se taie solzisori, se călește în unt, se adaugă orezul și se călesc împreună până orezul devine auriu. După ce s-a răcit se amestecă cu carnea tocată, potrivindu-se de sare și piper, împreună cu mărarul tocat mărunt și cimbrul. Dovleceii se taie în jumătăți, pe grosime, iar cu lingurița li se scoate numai miezul cu semințele, lăsând marginea cât este de groasă.

Jumătățile de dovlecei se umplu cu tocătură și le punem capac bucăți de roșii. Se așează în cratiță, unele lângă altele, orizontal. Se toarnă peste ele sucul de roșii și circa 1/4 l apă fierbinte și se lasă să fiarbă 30-40 minute, acoperite, la foc mic. După 20 minute se întorc în sos. Când dovleceii sunt fierți (fără să se terciuiasca), se freacă făina cu 2 linguri de apă rece sau suc de roșii și se amestecă în sos, lăsându-l să fiarbă câteva clocote că să se lege. În sos se pun 2-3 linguri cu ulei și se potrivește gustul de sare. Se pot servi ca atare sau se dreg cu smântână sau iaurt. Dovleceii umpluți cu carne de porc se servesc ca atare.

Sursă rețetă: culinar.ro