Cum se prepară dovlecelul umplut cu carne de curcan. O rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară dovlecelul umplut cu carne de curcan. Dulceața dovlecelului se va îmbina perfect cu aroma cărnii de curcan și a condimentelor. Încearcă și tu această rețet simplă, delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente necesare pentru dovlecelul umplut cu carne de curcan:

2 dovlecei spaghetti, tăiați pe lungime și curățați

1 lingură de ulei de măsline

100 g ceapă tocată mărunt

4 căței de usturoi tocați

400 g carne tocată de curcan

200 g roșii tocate mărunt

50 g iaurt gras

1 linguriță de oregano uscat

1 linguriță de busuioc uscat

½ linguriță de fulgi chilli

½ linguriță piper negru

100 g mozzarella răzuită

Mod de preparare dovlecel umplut cu carne de curcan:

Preîncălzești cuptorul la 220°C.  Cureți dovlecelul de semințe și îl pui cu fața în jos pe o tavă în care ai pus hârtie de copt. Îl dai la cuptor pentru 30 de minute.

Între timp, sotezi ceapa și uleiul de măsline timp de 2-3 minute. Adaugi apoi carnea de curcan și o lași până devine maronie. Pui roșiile, iaurtul, condimentele și lași să fiarbă. Iei de pe foc când scoți dovleacul de cuptor. Îl umpli cu compoziția cu carne și presari mozzarella. Mai dai 5-6 minute la cuptor și servești cât e cald.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro