Cum se prepară ficăţeii de pui în sos de vin cu ceapă. Un fel principal delicios

Cum se prepară ficăţeii de pui în sos de vin cu ceapă. Ficățeii de pui sunt un preparat destul de greu de făcut, însă dacă urmezi instrucţiunile pas cu pas, cu siguranţă te vei bucura de un prânz sau o cină delicioasă. Tot secretul constă în sosul de vin cu ceapă, făcut la foc mic, cu care se învelesc ficăţeii şi devin fragezi şi suculenţi.

Ingrediente necesare pentru ficăţeii de pui în sos de vin cu ceapă: 

700 gr ficăţei de pui

3 cepe albe mari

200 ml vin alb

unt

ulei

sare

piper

rozmarin

Mod de preparare ficăţei de pui în sos de vin cu ceapă:

Spală şi se curăţă ficăţeii, lăsându-i apoi la scurs. Toacă ceapa julien şi căleşte-o în unt cu ulei, pentru aproximativ 3 minute, după  care adaugă ficăţetii.

Adaugă condimentele, apoi pune peste ficăţei un pahar de apă, lăsându-i la fiert 10-15 min, până mai scade sosul. La final, adăugă vinul alb şi mai lasă puţin pe foc. Potriveşte de condimente şi serveşte.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro