Cum se prepară frigăruile de cartofi cu bacon! Ușor, rapid și cu un rezultat delicios

Cum se prepară frigăruile de cartofi cu bacon! Secretul unei rețete de sezon uăor de gătit, rezultatul fiind unul delicios.

Ingrediente frigărui de cartofi cu bacon:

3 cartofi mari, lunguieţi
250 g bacon sau costiţă afumată
1 ceapă mare
2 linguri ulei
piper
cimbrişor uscat
sare.

Citește și: CUM SE GĂTEȘTE VARZA A LA CLUJ! O REȚETĂ DELICIOASĂ LA ÎNDEMÂNA ORICUI

Mod de preparare frigărui de cartofi cu bacon:

Fierbi cartofii întregi, cu tot cu coajă, în apă cu sare, îi scurgi, cureţi coaja şi după ce se răcesc îi tai felii potrivit de groase. Tai baconul sau costiţa afumată felii subţiri şi le decupezi în pătrate de mărimea feliilor de cartofi.

Înfigi în ţepuşe de lemn feliile de cartofi alternându-le cu cele de bacon sau de costiţă, adăugând opţional şi câte o felie de ceapă. Presari peste ele cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, le stropeşti cu ulei, apoi le aşezi într-o formă termoizolantă unsă cu puţin ulei şi le introduci la cuptor pentru circa 20 de minute. Le serveşti calde.

Sursa rețetă: clickpoftăbună