Cum se prepară frigăruile de pui cu orez sălbatic. O rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară frigăruile de pui cu orez sălbatic. O rețetă ușoară, de vară, pe care o puteți prepara atât la cină, cât și la prânz.

Ingrediente necesare pentru frigăruile de pui cu orez sălbatic (4-5 porţii):

600 g piept de pui

sare

piper

boia dulce

3 linguri ulei

Legume

8-9 bețe, pentru frigărui 

sos

Pentru orez

250 g orez

1 ceapă

ulei

sare

piper

Mod de preparare frigăruile de pui cu orez sălbatic:

Pentru frigărui, tai pieptul de pui bucăți potrivite. Le condimentezi cu sare, piper și boia dulce, după gust și le stropești cu ulei. Lași carnea la frigider o oră, apoi o înfigi pe bețele de frigărui și o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, până se rumenește. Între timp, pregătești orezul. Tai ceapa și o pui la călit în ulei. Adaugi orezul spălat. După ce orezul devine translucid, torni apă cât să-l acopere. Condimentezi cu sare și piper, după gust și lași să fiarbă, la foc mic. Servești frigăruile pe pat de orez, cu legumele și cu sosul preferate.