Cum se prepară frigăruile la grătar de 1 Mai! O rețetă specială, delicioasă și specială pentru minivacanță

Cum se prepară frigăruile de 1 Mai! O rețetă specială, delicioasă și specială pentru această nouă minivacanță de 1 Mai.

Ingrediente pentru frigăruile de 1 Mai:

● 5-6 pulpe pui partea superioară

● 400 gr piept de porc (poate să fie și ceafă sau pulpă porc)

● 2 ardei grași (roșii, galbeni, verzi, de care dispuneți)

● 5-6 bucăți ceapă

● slănină afumată

● sare piper măcinat

● delikat (opțional)

● ulei

● țepușe de lemn pentru carne

Mod de preparare frigărui de 1 Mai:

Pulpele de pui trebuie să fie mai mărunțele. Se dezosează și se pun deoparte. Pieptul de porc se porționează în cuburi potrivite, la fel și slănină. Se pune într-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitățile de carne și restul ingredientelor) punem sare, delikat și piper din abundență (eu la cantitatea descrisă am pus aproximativ 1/2 lingură supă sare, 2 linguri supă delikat și 1 linguriță cu vârf piper măcinat).

Curățăm ardeii și ceapa. Îi spălăm sub jet de apă și îi porționăm (ceapa o tăiem felii mai groase, eu am tăiat-o în 4). Amestecăm uleiul cu condimentele amintite mai sus și obținem baițul în care vom pune bucățile de carne, slănina afumată, ceapa și ardeii. Amestecăm totul ca baițul să pătrundă toate ingredientele (dacă nu e suficient ulei mai adăugăm), acoperim vasul și îl dăm la rece pentru 3-4 ore.

După ce am lăsat cărnița, slănina, împreună cu ceapa și ardeii la odihnă în baiț începem să tragem totul pe țepușele de lemn. Începem cu cărnița de pui (pliem pulpa în două să fie mai grosuță), punem o bucată de slănină, ardei, ceapă, carne de porc, iar slănină. . . Ordinea o stabiliți în funcție de preferința fiecăruia. Așezați frigăruile pe grătarul încins unde le veți lăsa până se rumenesc frumos. Poftă Bună! ! ! !

Sursa foto și rețetă: reteteculinare.ro