Cum se prepară friptura de miel cu sos tzatziki. Încă o rețetă delicioasă numai bună pentru masa de Paști

Cum se prepară friptura de miel cu sos tzatziki. Încă o rețetă delicioasă numai bună pentru masa de Paști. Deoarece friptura de miel este destul de grasă, ai nevoie lângă ea de un sos răcoritor, cum este sosul grecesc tzatziki.

Ingrediente necesare pentru friptura de miel cu sos tzatziki:

Pentru sos

100 g iaurt grecesc

2 linguri zeamă de lămâie

1 cățel de usturoi

1/3 castravete ras și stors

2 linguri mărar

piper

Pentru friptură

1,5 kg carne de miel, fără os

1 linguriță coriandru

½ linguriță fulgi de ardei iute

4-5 căței usturoi pisați

1 praf de sare

piper

1 lingură sos Worcestershire

2 linguri ulei

Mod de preparare friptura de miel cu sos tzatziki:

Pentru sos, amesteci iaurtul cu zeama de lămâie și cățelul de usturoi pisat. Adaugi castravetele, mărarul și piper, după gust. Amesteci și dai sosul la frigider până în momentul servirii.

Pentru friptură, combini toate condimentele, adaugi uleiul, sosul și ungi carnea cu această marinată. Pui carnea de miel în tavă, o acoperi cu o folie și o ții la cuptor paroximativ 90 de minute. Îndepărtezi folia și verifici dacă s-a pătruns carnea. O mai lași descoperită alte 30 de minute, până se rumenește. O servești cu sosul tzatziki.

Sursa rețetă și foto: diversedinners.com