Cum se prepară friptura de porc cu sparanghel și ciuperci. O rețetă elegantă și savuroasă

Cum se prepară friptura de porc cu sparanghel și ciuperci. Un preparat elegant și savuros  atât pentru mesele obișnuite în familie, cât și pentru cele mai speciale.

Ingrediente necesare pentru friptura de porc cu sparanghel și ciuperci:

60 g unt

1 căţel de usturoi

1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat

1 lingură de mărar proaspăt tocat

coaja de la o lămâie

500 g cotlet de porc

1 ceapă albă tocată mărunt

450 g sparanghel

250 g ciuperci champinion

Mod de preparare friptura de porc cu sparanghel și ciuperci:

Într-un vas mic amesteci 3 linguri de 20 g unt, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, coaja de lămâie, sare și piperul. Asezonezi carnea cu sare și piper. Topești o lingură de unt într-o tigaie. Pui friptura și lași 4-5 minute pe fiecare parte.

Apoi, topești untul rămas în aceeași tigaie. Adaugi ceapa, sparanghelul și ciupercile. Le lași până când ciupercile devin maronii, aproximativ 3-4 minute. Servești imediat adăugând deasupra sosul de unt.

Sursa rețetă și foto: Damn Delicious