Cum se prepară friptura de porc în stil caraibian! O rețetă exotică, rapidă și delicioasă

Cum se pregătește friptura de porc în stil caraibian. Dacă va doriți o rețetă tropicală, colorată și apetisantă, încercați friptura de porc (sau pui) în stil caraibian. Combinația delicioasă de fructe exotice cu vin roșu creează un sos amețitor de bun pentru mușchiulețul de porc (sau pieptul de pui). Este o rețeta rapidă, deoarece timpul de preparare este minim tocmai pentru a păstra savoarea și parfumul exotic al fructelor.

Dacă vă doriți o vacanță pe insule, dar nu aveți nici timp, nici bani, atunci puteți să va oferiți măcar o cină exotică. Merită! Va fi o experiență inedită. Trebuie adăugat și faptul că această combinație de vin fiert cu chilli, șofran și fructe tropicale poate avea un efect afrodisiac?

Ingrediente pentru friptura de porc în stil caraibian:

-un mușchiuleț de porc fraged și fără grăsime (sau 2 piepți de pui)

-câteva felii de ananas proaspăt

-2 mere golden

-un kiwi

-o banană

-3 linguri de zahăr brun

-ulei de măsline

-un pahar de vin roșu demisec sau sec

-o portocală și un pahar de suc de portocale

-un ardei iute roșu

-un vârf de cuțit de șofran (opțional)

-o lingură de făînă sau maizena

Garnitură: -orez basmati și șofran

Mod de preparare friptura de porc în stil caraibian:

Curățați și răzuiți merele. Căliți-le în puțin ulei până când lasă un sos și se înmoaie bine.  Apoi strecurați sosul. Pasați merele și transformați-le într-un piure. Păstrați sosul de mere. Tăiați mușchiulețul în felii. Condimentati cu sare, piper și boia și căliți-le. Presărați ardei iute peste feliile de porc. Când sunt ușor rumenite, adăugați sosul de mere.

Adăugați și zahărul brun, amestecați lăsăți să se caramelizeze. Adăugați vinul roșu. Amestecați și lăsați să dea 2-3 clocote. După ce s-a evaporat jumătate din cantitatea de vin, adăugați 100 ml suc de portocale (proaspăt stors). Adăugați ananasul tăiat în cuburi mari și lăsați-l să fiarbă cu sosul 1-2 minute. Apoi adăugați toate celelalte fructe, reduceți la minim focul.

Amestecați de 2 ori. Fructele nu trebuie să fie mult timp preparate, doar cât să-și lase aroma în sos. Dacă vreți, puteți să îngroșați sosul adăugând puțină făină dizolvată în 3 linguri de apă și puțin sos.(îngroșarea sosului e opțională și depinde de cantitatea de sos care v-a rămas în tigaie)

Amestecați ușor, până când sosul e la consistența dorită. Garnitura este orez cu șofran și piure de mere (amestecați merele pasate cu puțin sos de vin și gata piureul). Se servește fierbinte, alături de un pahar de vin roșu.

Sursă rețeta și foto: mondocucina.ro