Cum se prepară friptura de porc vietnamez caramelizată. O delicioasă rețetă exotică

Cum se prepară friptura de porc vietnamez caramelizată. Caramelul este astăzi unul dintre ingredientele preferate ale cofetarilor din întreaga lume, însă este folosit și în diverse preparate sărate. Încearcă și tu această rețetă de friptura de porc vietnamez caramelizată.

Ingrediente necesare pentru friptura de porc vietnamez caramelizată:

800 g piept de porc cu șorici, fără os

5 căței de usturoi, tocați

100 g ceapă tăiată fin

2 cm ghimbir proaspăt

100 g zahăr brun

20 ml sos de soia

1 ardei iute, roșu

sare și piper, după gust

2 linguri ulei

150 ml apă

ceapă verde, pentru ornat

Mod de preparare friptura de porc vietnamez caramelizată:

Călești în ulei ceapa, usturoiul, ardeiul tocat, ghimbirul curățat și dat prin răzătoare, 3-4 minute. Pui carnea de porc tăiată cuburi, 150 ml de apă, acoperi cu un capac și lași să fiarbă înăbușit 15 minute.

Între timp, topești zahărul până devine un caramel auriu, apoi îl adaugi peste carne, în oală. Pui sosul de soia, condimentezi cu sare și piper și lași totul pe foc, fără capac, amestecând ocazional, 20 de minute, până când sosul de caramel scade, iar carnea este moale. Ornezi cu ceapă verde, tăiată fin și servești alături de orez fiert, simplu, decorat cu felii de ardei iute.

Sursa reteta si foto: 123RF