Cum se prepară gulașul american! În continuare vă prezentăm o rețetă consistentă și gustoasă, în stil american.
Ingrediente pentru gulaș american:
330 g ceapă tocată
500 g carne tocată de vită slabă
2 căței mari de usturoi, tocați
2 lingurițe boia iute
1 linguriță busuioc, oregano sau cimbru uscat mărunțit
sare
piper măcinat
1 conservă de 400 g roșii în bulion, nescursă
200 ml suc de roșii
240 ml supă de vită sau pui
250 g macaroane
parmezan ras (opțional)
Mod de preparare gulaș american:
Încălzești ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare. Pui ceapa și carnea de vită, călești amestecând cu lingura de lemn, până când carnea nu mai e roz, circa 5 minutes. Adaugi usturoiul, boiaua, busuiocul (oregano, cimbru), sare și piper și continui călirea, amestecând, încă 1 minut. Adaugi roșiile în bulion, sucul de roșii și supa și lași să fiarbă. Când a dat în clocot, reduci focul la mediu-mic, acoperi și mai ții 5 minute. Adaugi macaroanele și mai lași să fiarbă, amestecând ocazional, până se înmoaie, 8-9 minute. Iei de pe foc și lași să stea 5 minute. Servești presărat cu parmezan ras , dacă dorești.
Sursa rețetă și foto: eatingwell.com/recipe