Cum se prepară langoșile cu gem! Este timpul pentru un desert delicios

Cum se prepară langoșile cu gem! Cine are cămara plină cu gemuri şi dulceţuri, are acum cu ce să umple langoşile!

Ingrediente necesare pentru langoși cu gem:

800 g făină

40 g drojdie de bere

600 ml smântână

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

3 ouă

100 g zahăr pudră vanilat, amestecat cu pudră de scorţişoară după

gust

ulei pentru prăjit

un borcan cu gem

Mod de preparare langosi cu gem:

Se freacă drojdia cu zahărul, se adaugă două linguri cu făină şi se lasă la dospit 20 de minute. Se cerne făina, se face o adâncitură în mijloc, se adaugă maiaua,

ouăle, sarea şi smântâna. Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat elastic care se lasă la cald 30 de minute, ca să crească.

Se ung mâinile cu ulei şi se rup bucăţi de aluat de mărimea unui măr. Se întind pe planşetă (sau pe masă), unsă cu un pic de ulei şi presărată cu făină, se pune

câte o lingură cu gem la mijloc, se pliază în două şi se prăjesc aceste langosi cu gem în ulei bine încins pe ambele părţi. Se scot langosile cu gem pe şerveţele absorbante şi se aduc la masă pudrate cu zahăr vanilat amestecat cu scorţişoară.

Sursa foto: clickpoftabuna.ro