Cum se prepară lasagna de vită cu ciuperci şi sos bechamel! Un deliciu culinar pentru toată lumea

Cum se prepară lasagna cu ciuperci şi sos bechamel. Carnea de vită, ciupercile și sosul bechamel se pot combina perfect într-o lasagna delicioasă.

Ingrediente pentru lasagna cu ciuperci şi sos bechamel (8 porţii):

1 cutie cu foi lasagna

700 g carne tocată (amestec porc şi vită)

1 ceapă mare

1 morcov

3-4 ciuperci

200 ml vin roşu

2 linguri ulei

250 ml suc concentrat de roşii

100 g parmezan

1/2 linguriţă oregano uscat

făină sau pesmet pentru tapetat tava

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

2 linguri făină

250 ml lapte dulce

sare

Mod de preparare lasagna cu ciuperci şi sos bechamel:

Se taie mărunt ceapa şi morcovul sau se dau pe răzătoare, se călesc în ulei bine încins, se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată, amestecând continuu. Când a scăzut zeama, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 15 minute. Se adaugă sucul concentrat de roşii, se ­condimentează cu oregano şi puţină sare.

Separat, se prepară sosul bechamel. Se topeşte untul, se adaugă făina, sare, după gust, amestecând mereu să nu se facă cocoloaşe, apoi se stinge cu lapte şi se fierbe până se îngroaşă.

Într-o tavă mai mică unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu pesmet, se aşază un strat de foi lasagna, se adaugă din amestecul de carne şi se pune sos bechamel. Se repetă operaţiunea până la terminarea ingredientelor. Ulti­mul strat de foi lasagna se presară cu parmezanul ras şi se adaugă restul de sos bechamel. Se coace în cuptor­ul bine încins circa 30 de minute. Se serveşte caldă lasagna de vită şi ciuperci cu sos bechamel.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro