Cum se prepară mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț. O rețetă ardelenească delicioasă

Cum se prepară mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț. O rețetă ardelenească delicioasă, mai precis din zona Alba Iulia, tocmai bună pentru celebrarea gastronomică a Centenarului

Ingrediente necesare pentru mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț:

600 g făină de mălai

200 g cârnaţ

50 g unt

100 g salată

150 g brânză de burduf

100 g smântână

sare, după gust

4 fire ceapa ciorii sau 1 fir ceapă verde

1 linguriţă ulei

zeamă de lămâie, după gust

Mod de preparare mămăliga cu ceapa ciorii si cârnaț:

Aşezi un tuci, cu apă şi sare, pe foc şi prepari o mămăliguţă mai trainică. Când e gata, o răstorni pe un platou.

Separat, în unt, căleşti ceapa tăiată fin şi cârnaţul făcut rondele. Le ţii până se prăjeşte cârnaţul şi le adaugi în mămăligă. Amesteci uşor şi pui brânza.

Serveşti mămăliga stropită cu smântână, după gust, alături de o salată cu ulei şi cu zeamă de lămâie şi asezonată cu sare.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro