Cum se prepară mâncărica de mazăre cu carne de porc. O rețetă autohtonă delicioasă

Cum se prepară mâncărica de mazăre cu carne de porc. Dacă ești în pană de idei, îți propunem să te bucuri de gustul de mazăre într-o mâncărică gustoasă cu carne de porc, care va fi cu siguranță pe gustul întregii familii.

Ingrediente necesare pentru mâncărică de mazare cu carne de porc:

500 g mușchi de porc

700 g mazăre

50 ml pastă de roșii

2 căței de usturoi, pisați

1 lingură pastă de ardei iute

1 ceapă tocată

500 ml apă

½ linguriță boia dulce

1 foaie de dafin

2 linguri ulei

3 fire mărar

pătrunjel tocat, după gust

sare și piper

Mod de preparare mâncărică de mazare cu carne de porc:

Tai carnea de porc în felii potrivite. O prăjești într-o oală sau tigaie înaltă, în ulei încins, până se rumenește ușor și își schimbă culoarea. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Scoți și dai deoparte.

În aceeași oală, călești ceapa câteva minute, până de înmoaie. Adaugi usturoiul și mai lași 1 minut. Combini cu pasta de ardei iute, amesteci 2-3 minute, apoi presari boiaua. Întorci carnea, torni peste ea apa și adaugi foaia de dafin. Acoperi cu un capac. Dai la cuptorul încălzit la 180 °C, timp de 30 de minute.

Pui oala iar pe plită. Încorporezi mazărea și pasta de roșii. Fierbi în continuare, fără capac, la foc mic, până ce sosul începe să scadă ușor, aproximativ 20 de minute. Servești cu mărar tocat și pătrunjel.

Sursa rețetă și foto: jocooks.com