Cum se prepară mucenicii moldovenești din aluat de cozonac! O rețetă delicioasă de sezon

Cum se pregătesc mucenicii moldovenești cu aluat de cozonac. O rețetă delicioasă, de sezon, pe care o poți prepara și tu acasă. Mucenicii moldovenești sau cei copți la cuptor sunt mai migălos de preparat.

Însă, gustul lor te va cuceri de-ndată. Îi poți servi stropiți cu sirop sau simpli, unși cu miere și cu nucă măcinată presărată.

Ingrediente necesare pentru mucenicii moldovenești:

Pentru mucenici

500 g făină

7 g drojdie proaspătă

70 ml ulei

2 ouă

100 g zahăr

250 ml lapte

1 praf de sare

coaja unei lămâi

2 plicuri zahăr vanilat

1 ou, pentru uns

nucă măcinată

Pentru sirop:

500 ml apă

100 g miere

Cum se prepară mucenicii moldovenești

Cerni făina într-un vas mare și faci loc în mijloc, unde pui drojdia, lapte călduț, uleiul, ouăle, zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat și sarea. Frămânți și lași aluatul o oră la crescut, acoperit, la loc cald. După ce își dublează volumul, presari făină pe masă, iei câte puțin din aluat și formezi mucenicii. Îi așezi pe o tavă tapetată și-i mai lași la crescut o jumătate de oră. Îi ungi cu oul bătut și-i coci 20 de minute. Cât sunt calzi încă, amestecă apă cu miere și însiropează-i din abundență, apoi presară-i cu nucă. Poți renunța la sirop și să ungi mucenici cu miere, apoi să presari nucă măcinată.

Sursa rețetă: clickpoftăbuna