Cum se prepară mușchiul de vită cu ficat de gâscă și dovleac! O rețetă sofisticată și delicioasă.
Ingrediente necesare pentru mușchi de vită cu ficat de gâscă și dovleac (4 porții):
600 g mușchi de vită fasonat
300 g ficat de gâscă curățat de nervuri
600 g dovleac plăcintar
100 g unt
60 ml ulei măsline
120 ml portocale suc de portocale
20 ml vin roșu
20 ml cognac
făină
sare
piper
ardei iuți
Mod de preparare mușchi de vită cu ficat de gâscă și dovleac:
Frigi mușchiul de vită, pe toate părțile, într-o tigaie nonaderentă. Îl ții, la o temperatură ridicată, în funcție de cum îl vrei: mai în sânge sau mai bine făcut. Când este gata îl lași deoparte. Cureți dovleacul și îl coci la cuptor până se caramelizează.
Treci ficatul de gâscă prin făină amestecată cu sare și piper, după gust și îl frigi în tigaie pe ambele părți. Combini sucul cu vinul și cu cognacul și le așezi pe foc. Lași să scadă sosul și dai deoparte. Încorporezi untul în sos și lași la răcit.
Servești mușchiul alături de ficat și de feliuțe de dovleac. Îl stropești cu sos și, dacă vrei, așezi alături și ardei iuți.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbuna.ro