Cum se prepară mușchiul de vită cu ficat de gâscă și dovleac! O rețetă sofisticată și delicioasă

Cum se prepară mușchiul de vită cu ficat de gâscă și dovleac! O rețetă sofisticată și delicioasă. 

Ingrediente necesare pentru mușchi de vită cu ficat de gâscă și dovleac (4 porții):

600 g mușchi de vită fasonat

300 g ficat de gâscă curățat de nervuri

600 g dovleac plăcintar

100 g unt

60 ml ulei măsline

120 ml portocale suc de portocale

20 ml vin roșu

20 ml cognac

făină

sare

piper

ardei iuți

Mod de preparare mușchi de vită cu ficat de gâscă și dovleac:

Frigi mușchiul de vită, pe toate părțile, într-o tigaie nonaderentă. Îl ții, la o temperatură  ridicată, în funcție de cum îl vrei: mai în sânge sau mai bine făcut. Când este gata îl lași deoparte. Cureți dovleacul și îl coci la cuptor până se caramelizează.

Treci ficatul de gâscă prin făină amestecată cu sare și piper, după gust și îl frigi în tigaie pe ambele părți. Combini sucul cu vinul și cu cognacul și le așezi pe foc. Lași să scadă sosul și dai deoparte. Încorporezi untul în sos și lași la răcit.

Servești mușchiul alături de ficat și de feliuțe de dovleac. Îl stropești cu sos și, dacă vrei, așezi alături și ardei iuți.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbuna.ro