Cum se prepară mușchiulețul de porc cu sos de praz şi ciuperci. Rețeta ideală pentru gurmanzi

Cum se prepară mușchiulețul de porc cu sos de praz şi ciuperci. Reţeta aceasta este atât de simplă, încât vei avea nevoie de o singură tigaie mai mare, ca să găteşti toate ingredientele. În doar 30 de minute, preparatul va fi pe masa ta, aşa că este o mâncare perfectă pentru cină, când rămâi în pană de idei şi nu mai ştii ce să faci seara.

Ingrediente necesare pentru mușchiulețul de porc cu sos de praz și ciuperci (4 porţii):

450 g muşchiuleţ de porc, fără grăsime, tăiat felii mai groase, de 1-2 cm

1 lingură de ulei de măsline

350 g ciuperci champignon, feliate

1 praz, spălat şi tăiat rondele subţiri (atât partea albă, cât şi partea verde)

2 căţei de usturoi, mărunţiţi

1 linguriţă cimbru tocat

sare, după gust

piper, după gust

1 lingură făină

80 ml lapte cu 1% grăsime

40 g cremă de brânză degresată, la temperatura camerei

120 g iaurt grecesc fără grăsimi, la temperatura camerei

ulei, pentru prăjit

Mod de preparare mușchiulețul de porc cu sos de praz și ciuperci:

Încingi o tigaie antiaderentă la foc mediu spre mare. Condimentezi feliile de carne de porc cu sare şi piper pe ambele părţi. Când este încinsă, pui uleiul şi aşezi carnea, într-un singur strat.

Rumeneşti feliuţele 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoţi şi le acoperi cu un capac, ca să stea calde. Adaugi uleiul de măsline în tigaie şi dai flacăra la foc potrivit. Pui măslinele feliate, prazul şi usturoiul. Sotezi legumele 1 minut, apoi adaugi frunzele de cimbru şi condimentezi cu sare şi piper. Sotezi încă 2-3 minute sau până când se înmoaie prazul şi ciupercile, apoi presari făina. Amesteci totul până când se dizolvă făina, torni laptele în fir subţire şi amesteci continuu.

Când sosul începe să se îngroaşe după câteva minute, adaugi crema de brânză şi amesteci până se încorporează. Iei de pe foc şi adaugi iaurtul grecesc şi amesteci până se omogenizează. Guşti şi dacă este nevoie, mai adaugi sare şi piper. Pui din nou feliuţele de porc în tigaie şi serveşti mâncarea imediat.

Sursă rețetă și foto: reciperunner.com