Cum se prepară mușchiulețul de porc în marinată de muștar. O sugestie delicioasă pentru masa de Crăciun

Cum se prepară mușchiulețul de porc în marinată de muștar. Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi și de cadouri. Iată o sugestie de friptură pentru masa de Sărbători. Inspiră-te și gătește pentru cei dragi.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc în marinată de muștar:

2 bucăți mușchiuleț de porc

Pentru marinată

2 linguri muștar

1 lingură miere

2 lingurițe sare

1 linguriță piper negru măcinat

1 linguriță chimen

4 linguri ulei

3 căței usturoi

1 fir de praz

2 roșii

100 g măsline

200 ml suc de roșii

Pentru garnitură

250 g paste tagliatele

sare

2 linguri ulei de măsline

câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare mușchiuleț de porc în marinată de muștar:

Speli carnea și o ștergi cu prosoape de hârtie. Pentru marinată, amesteci muștarul, mierea și uleiul. Adaugi condimentele și usturoiul tăiat. Pui carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Torni marinata peste carne, acoperi tava cu folie alimentară și o dai la frigider peste noapte.

A doua zi scoți carnea din frigider și o lași la temperatura camerei pentru o oră. După aceea, torni în tavă 500 ml apă, o acoperi cu folie de aluminiu și o dai la cuptor pentru 30 de minute la 220°C. Scazi temperatura la 170° C și mai coci friptura 2 ore. Dacă este nevoie, mai torni apă. După acest timp, scoți folia de pe tavă, adaugi sosul de roșii, măslinele, roșiile și prazul tăiate și mai lași carnea să se rumenească 25 de minute la 200 °C.

Pentru garnitură, fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata, adaugi uleiul de măsline și verdeața. Servești friptura alături de paste și de legumele din tavă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro