Cum se prepară mușchiulețul de porc umplut cu bacon. O rețetă absolut delicioasă

Cum se prepară mușchiulețul de porc umplut cu bacon. Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Am strâns pentru tine, în aceste pagini, fel şi fel de reţete numai bune pentru masa de sărbătoare.

Ingrediente necesare pentru mușchiuleț de porc umplut cu bacon (3 fripturi):

3 mușchiuleți de porc

2 cartofi

200 g bacon

1 legătură ceapă verde

2 căței usturoi

sare

piper

ulei

Pentru garnitură

8 cartofi

2 cepe

1 frunză de dafin

ulei

sare

piper

salată de sfeclă roșie

Mod de preparare mușchiuleț de porc umplut cu bacon:

Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare, îi lași la răcorit și îi cureți de coajă. Bați mușchiul de porc cu ciocanul de șnițele, îl condimentezi cu sare și piper, după gust și-l lași deoparte. Tai baconul cubulețe și-l pui într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugi ceapa verde și doi cartofi fierți, tăiați mărunt.

Condimentezi cu usturoiul pisat, potrivești gustul de sare și piper și lași pe foc 5 minute, amestecând frecvent. Umpli fiecare bucată de mușchi cu amestecul din tigaie, le rulezi, le pui într-o tavă cu hârtie de copt și le coci 40-50 de minute, la 200 °C.

Între timp, pregătești garnitura. Feliezi cartofii și-i pui într-o tigaie cu ulei încins. Adaugi ceapa tăiată julien, sare și piper, după gust și frunza de dafin. Prăjești cartofii pe toate părțile, apoi îi dai deoparte. Servești mușchiuleții de porc alături de cartofi și de salată de sfeclă roșie.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro