Cum se prepară o Împletită de Paști. Un desert tradițional delicios pentru masa festivă

Cum se prepară o Împletită de Paști. O rețetă delicioasă care nu numai că este unul dintre deserturile tradiționale de Paști, dar are și un aspect deosebit pentru masa festivă.

Ingrediente necesare pentru Împletită de Paște:

370 g făină

100 ml lapte

3 ouă

25 g drojdie proaspătă

60 g zahăr

150 g unt

1 praf de sare

1 păstaie de vanilie

50 ml rom

2-3 picături ulei esențial de lămâie

Mod de preparare  Împletită de Paște:

Dizolvi drojdia în laptele cald și adaugi o linguriță de zahăr. Acoperi amestecul și-l dai deoparte 20 de minute. Separat, bați ouăle cu furculița, adaugi sarea, restul de zahăr, romul, uleiul esențial și miezul de la păstaia de vanilie. Încorporezi maiaua. Pui făina cernută și frămânți 10-15 minute. Vei obține un aluat moale și lipicios. Adaugi untul moale treptat și continui să frămânți. Acoperi aluatul cu un prosop și-l lași la loc cald cam 2 ore.

Transferi aluatul pe masa presărată cu făină, îl împarți în trei bucăți, le dai forma unui șnur și le împletești. Trebuie să obții un cozonac sub formă de coroniță. Pui aluatul într-o tavă tapetată și-l lași acoperit cu un prosop umed 40 de minute. Coci cozonacul 40-60 de minute la 180 °C. Îl decorezi după imaginație.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro