Cum se prepară orezul cu creveți și usturoi. O rețetă delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară orezul cu creveți și usturoi. În doar 20-25 de minute acest delicios fel de mâncare va fi gata. Poți folosi o garnitură de orez la creveți, dar la fel de bune sunt și legumele la grătar sau la aburi.

Ingrediente necesare pentru orez cu creveți și usturoi:

Pentru garnitură

150 g orez basmati

apă

sare

Pentru creveți

450 g creveți curățați și fără cochilii

1 l apă

sare

2 linguri unt

3 căței de usturoi

100 ml vin alb

100 ml supă de pui

1 ceapă verde

Mod de preparare orez cu creveți și usturoi:

Pentru garnitură, fierbi orezul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pui creveții în apa rece și-i lași 10 minute, apoi îi scurgi și-i ștergi cu prosoape de hârtie.

Topești untul în tigaie, adaugi cățeii de usturoi, iar după 1-2 minute creveții și sarea. Îi lași 3 minute, până când își schimbă culoarea și devin roz deschis, apoi îi dai deoparte și îi scoți din tigaie.

În aceeași tigaie în care au fost creveții, torni vinul și când începe să fiarbă torni supa și adaugi ceapa tocată. Lași până când sosul scade la jumătate. Servești creveții cu orez și sos pe deasupra.

Sursa rețetă și foto:  flirtingwithflavor.com