Cum se prepară orezul cu pui si broccoli. Gătește sănătos

Cum se prepară orezul cu pui si broccoli. Un preparat sănătos, dar cu mult gust. Îl poți face de seara pentru prânzul de la muncă, dar îl poți folosi și ca garnitură la o bucată de carne, dacă gătești doar orezul cu broccoli.

Ingrediente necesare pentru orezul cu pui și broccoli:

500 g piept de pui dezosat

200 g orez

600 ml apă

500 g broccoli

 sare

 piper

ulei

100 g caşcaval ras

 Mod de preparare orez cu pui și broccoli:

Tai bucăţele pieptul de pui, le presari cu sare şi cu piper, după gust şi le aşezi într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei. Torni 200 ml de apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C până se înmoaie carnea. Speli orezul în mai multe ape şi-l răstorni în tava cu carne. Torni în tavă restul de apă, o acoperi din nou şi o mai dai la cuptor 10 minute.

Între timp, aşezi pe foc o oală cu apă şi sare. Când apa fierbe, adaugi bucheţelele de broccoli. Le fierbi 3 minute, apoi le scurgi. Îndepărtezi folia şi mai laşi orezul să fiarbă alte 5 minute. După ce orezul este gata, adaugi bucheţelele de broccoli şi presari caşcavalul ras. Mai dai la cuptor alte 5 minute.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro