Cum se prepară orezul în stil mexican. O rețetă delicioasă și apetisantă

Cum se prepară orezul mexican. Poate că ai încercat de multe ori acasă să reuşeşti să găteşti acasă un orez în stil mexican, bun, la fel de bun cum era când l-ai mâncat la restaurant. Ar putea fi o cină uşoară, dar picantă, pentru 6 persoane.

Ingrediente necesare pentru orez mexican:

1 cutie de roşii în suc propriu

1 ceapă, curăţată şi tăiată julien

2 căni de zeamă în care ai fiert pui

sare

jumătate de linguriţă de chimion

100 ml ulei de rapiţă sau de sau şofran (sau untură de porc)

2 căni de orez alb cu bob lung

1-2 ardei iuţi (de preferat chilli, jalapeno sau serrano)

4-5 căţei de usturoi pisaţi

1 lingură coriandru pisat

sucul de la 2 lămâi

Mod de preparare orez mexican:

Pui roşiile, sucul şi ceapa într-un blender sau procesor şi îl faci ca un piure. Iei 2 căni din acest amestec şi torni într-o cratiţă. Adaugi şi zeama de pui, sarea şi chimionul şi fierbi la foc mediu. Între timp, în altă cratiţă încingi uleiul în care vei sota orezul. Amesteci mereu până se înmoaie puţin şi devine auriu. Cam 8-10 minute. Adaugi şi ardeiul iute şi laşi eventual la foc mic încă 2 minute. Apoi adaugi usturoiul şi prepari încă 30 de secunde. Torni amestecul de roşii rămas deasupra orezului şi amesteci.

Acoperi cratiţa cu un capac şi laşi la foc mic până când se evaporă lichidul iar orezul este făcuit. Asta înseamnă cam 15 minute. Îndepărtezi cratiţa de pe foc şi amesteci uşor. Laşi să se odihnească timp de 10 minute. Adaugi coriandrul şi sucul de lămâie şi „afânezi“ cu o furculiţă. Poţi condimenta suplimentar după gust. Dacă vrei, poţi servi cu câteva felii de lime.

Sursa rețetă și foto:TheKitchen