Cum se prepară ostropelul de pui! O rețetă românească delicioasă și autentică

Cum se prepară ostropelul de pui! O mâncare autentică românească, ostropelul de pui este atât de gustos servit alături de o mămăliguță caldă. Încearcă și tu rețeta și, cu siguranță, nu va rezista prea mult în farfurie.

Ingrediente necesare pentru ostropelul de pui:

1 ceapă

500 g ciocănele de pui sau aripioare

2-3 căței de usturoi

500 ml suc de roșii

2 cutii roșii în bulion

foi de dafin, după gust

cimbru, după gust

pătrunjel tocat, după gust

100 ml vin alb

2-3 linguri ulei

sare și piper

Mod de preparare ostropel de pui:

Speli aripioarele de pui și le usuci pe o hârtie absorbantă. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Le rumenești într-o oală, în puțin ulei încins, până își schimbă culoarea. Adaugi vinul, acoperi, și mai lași pe foc încă 10 minute. După ce s-au înăbușit scoți pe o farfurie.

În aceeași oală, călești 2-3 minute ceapa tocată, apoi amesteci cu roșiile tăiate bucățele. Combini cu sucul de roșii, foi de dafin, cimbru și pătrunjel. Condimentezi, după gust. Așezi carnea în sos și lași să fiarbă la foc mic, până începe să scadă. În ultimele minute adaugi usturoiul pisat. Servești cu pătrunjel tocat și mămăliguță caldă.

Sursa reteta și foto: jocooks.com