Cum se prepară paella cu carne de porc! O rețetă delicioasă de import tocmai bună pentru weekend

Cum se prepară paella cu carne de porc! Pentru această reţetă tradiţională spaniolă, ai nevoie şi de puţin cardamom. Venite din îndepărtatat Indie, seminţele verzi şi negre de cardamom parfumează de secole mâncărurile şi deserturile asiatice cu aroma lor uşor mentolată.

Există două tipuri de cardamom: cel verde, care are un gust acrişor şi care este utilizat doar pentru deserturi şi cel negru, care este prăjit pe foc, are un gust fin de afumătură şi este utilizat pentru aromatizarea marinatelor şi a sosurilor pentru carne.

Ingrediente pentru Paella cu carne de porc (3 porţii)

200 g orez basmati

1 ardei gras roşu

1 ardei gras verde

2 roşii

2-3 căţei de usturoi

100 ml ulei

1 praf de cardamom

1 praf de boia dulce

1 ardei iute

1 praf de sare

400 g carne de porc

2-3 oase de porc

1 l apă

Mod de preparare Paella cu carne de porc

Fierbi oasele, acoperite, 15 minute în apă cu puţină sare. Dai deoparte şi laşi la răcorit, strecori şi păstrezi supa. Tai carnea cubuleţe şi o prăjeşti într-o tigaie adâncă, amestecând constant, pentru a se rumeni pe toate părţile. Când este gata, o scoţi pe un şervet absorbant pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Pui în uleiul rămas usturoiul pisat, laşi 1 minut, şi apoi ardeii tăiaţi cât mai mărunt. După ce s-au rumenit, adaugi roşiile tăiate. Când s-a evaporat lichidul, răstorni orezul spălat şi-l laşi până devine sticlos, amestecând constant. Presari cardamomul şi boiaua şi torni ¾ din supa de carne.

Amesteci şi laşi să fiarbă 15 minute, la foc moderat. Adaugi carnea de porc, guşti şi, dacă e cazul, sărezi şi torni restul de supă. Mai laşi pe foc 7-8 minute, până se înmoaie orezul. Acoperi şi mai ţii cel puţin 10 minute. Serveşti paella călduţă.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună