Cum se prepară papricașul de pui. Rețeta tradițională mai mult decât delicioasă

Cum se prepară papricașul de pui. Un fel de mâncare delicios și sățios. Rețeta originală din Ardeal, care este gata în mai puțin de o oră.

Ingrediente necesare pentru papricaș de pui:

2 pulpe de pui

1/2 piept de pui

2 cepe

2 căței de usturoi

2 linguri de ulei

2 linguri de făină

3 linguri smântână

sare

piper

boia dulce

boia iute

Găluște:

2 ouă

2 linguri de ulei

200g făină

sare

Mod de preparare papricaș de pui:

Se încinge o tigaie cu ulei în care se pune ceapa tocată mărunt și carnea.

Se adaugă sare, piper și boia, se pune și usturoiul și se adaugă apă cât să acopere totul. Când carnea a fiert, se pune smântână amestecată cu făina și puțină apă. Se mai fierbe 5 minute.

Ouăle pentru găluște se bat cu sare apoi se adaugă făina și uleiul. Se pune apă la fiert și apoi cu lingurița se iau bucăți de aluat și se adaugă în apă. Cand se ridică sunt gata, se iau de pe foc și se adaugă fiecare în vasul cu carne și sos, care se mai lasă la fiert încă 5-10 minute. Se adaugă pătrunjel și se servește.

Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro