Cum se prepară papricaşul de vită în crustă de cartofi. O rețetă gustoasă și sățioasă

Cum se prepară papricaşul de vită în crustă de cartofi. Deși nu este o mâncare specifică bucătăriei româneşti, dar este un preparat foarte gustos şi săţios. Asta putem garanta, mai ales după ce am preparat reţeta de mai jos, pe care te poftim să o găteşti şi tu cât mai repede.

Ingrediente necesare pentru papricaşul de vită în crustă de cartofi:

800 g rasol de vită (carne macră)

1 kg cartofi

1 ceapă mare roşie

4 linguri ulei

100 ml vin roşu sec

2 ardei graşi

3 roşii

1 linguriţă boia dulce de ardei

maghiran uscat

sare

piper

Mod de preparare papricaş de vită în crustă de cartofi:

Se taie ceapa mărunt, se căleşte în ulei bine încins şi cu două linguri de apă până ce se înmoaie. Separat, carnea porţionată se prăjeşte până se rumeneşte pe toate părţile şi se pune peste ceapă. Se adaugă ardeii tăiaţi cuburi, boiaua, sare şi piper, după gust, maghiranul şi 200 ml apă caldă (sau supă de carne). Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute, până când se pătrunde carnea.

Între timp, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Separat, se fierb cartofii în coajă, se scurg de apa în care au fiert, se curăţă de coajă şi se taie felii subţiri.Se transferă amestecul din carne într-un vas termorezistent, se adaugă roşiile, vinul, se corectează gustul de sare, dacă este cazul, şi se acoperă cu feliile de cartofi, aşezate una lângă alta, ca un capac compact. Se pune vasul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc frumos cartofii deasupra. Papricaşul de vită în crustă de cartofi se serveşte cald.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro