Cum se prepară pasta alla Norma! O rețetă absolut delicioasă

Cum se prepară pasta alla Norma. Este o rețetă de paste de care te vei îndrăgosti pe loc. Cu siguranță ai pe acasă ingredientele necesare acestei rețete. Mai mult, o poți adapta în funcție de ce ai prin cămară sau poți adauga carne ori fructe de mare.

Ingredientele necesare pentru pasta:

3 linguri de ulei de măsline

1 ceapă mică roșie

fulgi de piper roșu

3 cutii de roșii întregi decojite

2 lingurițe de sare

piper

2 vinete mici

1 kg de paste rigatoni

frunze de busuioc

parmezan

Mod de preparare pasta alla Norma:

Într-o oală mare, adaugă apă și sare și pune-o pe foc până clocotește, la foc mare.

Pune o tigaie grill pe foc și încălzește-o, apoi adaugă ulei. Odată ce s-a încins, adaugă ceapa tăiată cubulețe și soteaz-o până devine moale, dar ai grijă să nu își schimbe culoarea. Adaugă fulgii de piper roșu și gătește până ceapa prinde aromă de piper. Adaugă roșiile din conservă și pune sare și piper. Lasă totul să fiarbă aproximativ 20 de minute.

Între timp, pune sare și piper pe feliile de vinete. Adaugă puțin ulei de măsline și prăjește-le câte 2-3 minute pe fiecare parte. Transferă vinetele pe o tavă și lasă-le să se răcească. Toacă-le în bucăți mici și pune-le în tigaia cu sosul de roșii.

Gătește pastele și pune-le peste sos. Adaugă frunze de busuioc și parmezan și servește-le calde!

Sursă rețetă și foto: foodnetwork