Cum se prepară pastele caprese. Când te grăbești și trebuie să-ți hrănești consistent familia, pastele sunt o soluție ideală.
Ingrediente necesare pentru paste caprese:
1/2 cană ceapă tocată
1 lingură ulei
2 1/2 căni paste
200 g roșii prunișoare, tăiate jumătăți
5 frunze de busuioc verde
2 lingurițe usturoi tocat
2 1/2 căni apă
sare
piper negru măcinat
225 g mozzarella tăiată cuburi
2 linguri oțet balsamic
frunze de busuioc tocate, pentru ornat
Mod de preparare paste caprese:
Încălzești ulei într-o tigaie la foc mediu. Adaugi ceapa și o călești până se înmoaie. Pui pastele cu apă, roșiile tăiate, frunzele de busuioc, usturoiul, sare și piper, amesteci ca să se combine și lași să dea un clocot, apoi continui fierberea la foc mediu, amestecand des, până când pastele au fiert, iar lichidul s-a redus, circa 10 minute. Adaugi deasupra cuburile de mozarella și acoperi ca brânza să se topească. Stropești cu oțet balsamic și ornezi cu busuioc.
Sursa rețetă și foto: yellowblissroad.com