Cum se prepară pastele cremoase cu ciuperci şi spanac

Cum se prepară pastele cremoase cu ciuperci şi spanac. Când ai poftă de o porţie de paste, încearcă o reţetă simplă cu ciuperci, al cărei gust inconfundabil te va cuceri pe loc

Ingrediente necesare pentru paste cremoase cu ciuperci și spanac:

250 g paste

2 linguri unt

2 căţei de usturoi, pisaţi

450 g ciuperci feliate

1 ceapă tocată

½ linguriţă cimbru

½ linguriţă mărar tocat

2 linguri făină

200 ml fiertută de legume

230 ml lapte

450 g spanac tocat

40 g parmezan ras

2 linguri pătrunjel tocat.

Mod de preparare:

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Sotezi ciupercile şi ceapa într-o tigaie, în untul topit, în jur de 3-4 minute. Amesteci cu cimbrul şi mărarul, încă 1 minut. Sărezi şi piperezi, după gust.

Încorporezi treptat făina, până îşi schimbă uşor culoarea. Torni fiertura de legume şi amesteci constant, 1-2 minute. Adaugi laptele până ce sosul începe să se îngroaşe. Combini cu spanacul şi parmezanul, apoi amesteci cu pastele. Serveşti cu pătrunjel. 

Sursa rețetă și foto: damndelicious.net