Cum se prepară pastele cu ciuperci și usturoi. O rețetă simplă dar delicioasă

Cum se prepară pastele cu ciuperci și usturoi. Trebuie neapărat să încerci aceste paste cu ciuperci şi usturoi, scăldate în puţin unt şi îmbogăţite cu aroma inconfundabilă a parmezanului ras.

Ingrediente necesare pentru paste cu ciuperci și usturoi (6 porţii):

450 g ciuperci, feliate

6 căţei de usturoi, tocaţi

1 lingură ulei de măsline

5 linguri unt

450 g paste lungi, în formă de panglică (fettuccine)

sare, după gust

100 + 50 g parmezan ras

3 fire ceapă verde, tocate

Mod de preparare paste cu ciuperci și usturoi:

Încingi 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de unt într-o tigaie adâncă, la foc mediu-mare. Adaugi feliile de ciuperci şi usturoiul tocat mărunt. Condimentezi cu sare şi le căleşti aproximativ 2 minute, amestecând continuu, până se înmoaie ciupercile. Guşti şi, dacă este nevoie, mai adaugi sare. Iei tigaia de pe foc. Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Le clăteşti cu apă rece şi le scurgi bine.

Adaugi pastele peste ciuperci, încorporezi 4 linguri de unt şi condimentezi cu ¼ linguriţă sare. Le reîncălzeşti puţin, până se topeşte untul, iar pastele sunt suficient de calde. Adaugi parmezanul ras, continui să reîncălzeşti pastele şi amesteci până se topeşte caşcavalul.

Dacă este cazul, mai adaugi sare după gust, deoarece ajută aromele să se combine: ciupercile, parmezanul, usturoiul şi untul. La final, serveşti o porţie de paste calde şi le decorezi cu ceapă verde tocată.

Sursă rețetă și foto: juliasalbum.com/