Cum se prepară pastele cu pui şi sos pesto. O rețetă delicioasă și ușor de gătit

Cum se prepară pastele cu pui şi sos pesto. Un preparat uşor, pastele cu pui şi sos pesto sunt gustoase şi săţioase. Îţi poţi face sosul şi păstra într-un borcan, gata să îl torni oricând peste o porţie de paste proaspete, sau chiar să le combini împreună la birou, pentru un prânz delicios.

Ingrediente necesare pentru pastele cu pui şi sos pesto: 

3 bucăţi piept de pui

boia, după gust

½ linguriţă mix de condimente

½ ceapă tocată

3 căţei de usturoi, pisaţi

roşii uscate, după gust

3 ardei graşi feliaţi

sos pesto, după gust

120 g smântână

100 ml supă de pui

250 g paste

parmezan ras, după gust

sare

piper

frunze de busuioc

Mod de preparare pastele cu pui şi sos pesto: 

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, rumeneşti puiul tăiat bucăţele aproximativ 5 minute. Condimentezi cu mixul de condimente, boia, sare şi piper, după gust. Amesteci sosul pesto cu smântâna şi supa de pui.

Căleşti ceapa, usturoiul şi roşiile deshidratate. Combini cu ardeii încă 1-2 minute. Aesteci cu sosul obţinut şi laşi să dea în clocot uşor, apoi adaugi pastele şi carnea de pui. Potriveşti de gust cu sare şi piper. Serveşti cu parmezan şi frunze de busuioc.

Sursa rețetă și foto: eatwell101.com