Cum se prepară peștele alb cu ciuperci și roșii. O rețetă de vară ușoară și delicioasă

Cum se prepară peștele alb cu ciuperci și roșii. Peștele alb este un aliment mai ușor decât carnea, de aceea este de preferat în timpul verii, plus ca e și sănătos și gustos. Iată cum să-l prepari cu ciuperci și roșii!

Ingrediente necesare pentru peștele alb cu ciuperci și roșii:

2 linguri unt

225 g ciuperci proaspete, tăiate felii

3/4 linguriță mix de condimente (boabe de piper, coajă de lămâie uscată, pudră de ceapă, cimbru uscat, semințe de coriandru măcinate cu rășnița)

3 căței de usturoi, tocați

4 fileuri de pește alb (de circa 165 g fiecare)

1/4 linguriță boia

1/8 linguriță piper roșu

2 roșii medii, tocate

3 fire de ceapă verde, tăiate fin

Mod de preparare pește alb cu ciuperci și roșii:

Într-o cratiță încălzești untul la foc mediu. Pui ciupercile și 1/4 linguriță de mix de condimente și călești amestecând 3-5 minute sau până când se înmoaie. Adaugi usturoiul și continui călirea încă 30 de secunde. Așezi fileurile peste ciuperci, presari boia, piper roșu și restul de mix de condimente. Prăjești, acoperit, 5-7 minute sau până când în pește intră ușor furculița. Deasupra presari roșiile și ceapa verde.

Sursă rețetă și foto: tasteofhome.com