Cum se prepară pieptul de curcan Katsu si orez cu anason. O rețetă delicioasă

Chiar dacă afară iarna a revenit este timpul pentru weekend reușit, cel puțin din punct de vedere gastronomic. Așa că vă vom recomanda o rețetă delicioasă, piept de curcan Katsu și orez cu anason. 

Ingredientele necesare pentru pieptul de curcan Katsu si orez cu anason:

1 ceapa alba

2 catei de usturoi

2 morcovi

2 bucati piept de curcan ( se pot inlocui cu piept de pui)

2-3 linguri creme fraiche sau iaurt grecesc

50 grame Panko (pesmet japonez)

1 bucata anason stelat

1 cub concentrat de pui

150 grame orez Basmati

1 1/2 lingurite pudra de curry

24 grame faina

1 lingura miere

1 1/2 linguri sos de soia

ulei de masline

300 grame spanac

Mod de preparare piept de curcan Katsu si orez cu anason:

Se taie ceapa julienne, se piseaza usturoiul, se taie morcovul longitudinal in jumatate, apoi fiecare jumatate in felii. Se aseaza bucatile de curcan intre doua bucati de hartie de copt si se bat cu sucitor pana ajung la o grosime de 1 cm. Se amesteca creme fraiche/ iaurtul cu sare si piper.

Se fierbe orezul impreuna cu anasonul stelat si 1/2 din cubul concentrat de pui pana este gatit complet, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu si se adauga ceapa. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga apoi morcovii, foarte putina sare si piper. Se gateste 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga usturoiul, pudra de curry si faina. Se amesteca si se gateste 1 minut.

Se adauga 300 de ml de apa, restul cubului concentrat, mierea si sosul de soia. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul si se lasa 10 minute, pana cand sosul s-a ingrosat si morcovii s-au gatit. Se indeparteaza de pe foc, se adauga spanacul, se acopera cu un capac si se lasa deoparte pana in momentul folosirii.

Intre timp, se ung bucatile de piept cu iaurtul/ creme fraiche si se imbraca in panko. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si se prajesc 3-4 minute, pe parte. Se transfera pe un tocator si se taie fasii. Se servesc cu orez si sosul curry. Poftă bună!