Cum se prepară pieptul de porc marinat. O nouă rețetă delicioasă pentru masa de Sărbători

Cum se prepară pieptul de porc marinat. Iată o sugestie de friptură de porc pentru masa de Sărbători. Inspiră-te și gătește pentru cei dragi.

Ingrediente necesare pentru piept de porc marinat:

1 kg piept de porc

50 ml vin roșu

3 lingurițe sare

1 linguriță piper negru măcinat

1 linguriță boia dulce

1 linguriță turmeric

5 căței usturoi

salată de murături

Mod de preparare piept de porc marinat:

Speli carnea și o usuci cu prosoape de hârtie, apoi o așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Peste ea torni vinul, apoi pui usturoiul pisat în prealabil, sarea, piperul și deasupra presari boiaua dulce și turmericul. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la frigider peste noapte.

A doua zi scoți vasul din frigider și o lași la temperatura camerei o oră. Ulterior, învelești carnea în folie de aluminiu și o așezi în tava în care ai turnat apă cât să acopere 2 cm din vas. Coci carnea 1,5-2 ore la 180 °C. Servești friptura rece, cu o salată de murături.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro