Cum se prepară pieptul de pui cu sos de vin şi busuioc. O reţetă numai bună de impresionat apropiații

Cum se prepară pieptul de pui cu sos de vin și busuioc. O reţetă numai bună de impresionat pe cei dragi şi de preparat foarte rapid. Dacă vrei, poţi înlocui carnea de pui cu cea de curcan.

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu sos de vin şi busuioc:

4 piepţi de pui dezosaţi şi fără pieliţe

2 linguri unt

2 cepe verzi tocate

1 cană vin alb sec

1/2 cană smântână lichidă

1/4 cană busuioc tocat

cartofi şi dovlecei

Mod de preparare piept de pui cu sos de vin şi busuioc :

Îmbracă fiecare bucată de pui în folie de plastic şi aplatizează uşor cu sucitorul. Asezonează cu sare şi piper după gust. Topeşti untul într-o tigaie mare la flacără medie. Găteşti puiul câte 3 minute pe fiecare parte, până când este auriu şi pătruns pe interior. Scoate pe o farfurie şi păstrează cald.

Dai focul mai încet şi pui ceapa în aceeaşi tigaie în care a fost puiul. laşi 5 minute, amestecând, până când se înmoaie. Dai focul mai mare, la mediu şi adaugi vinul. Laşi să clocotească 1 minut, apoi adaugi smântâna. Mai laşi pe foc alte 3 minute, până scade cantitatea. Adaugi busuiocul şi asezonezi. reaşezi puiul în tigaie şi mai laşi pe foc 1 minut, pâmă s-a pătruns bine. Serveşti cu cartofi şi dovlecei.

Sursă rețetă și foto: recipes-plus.com