Cum se prepară pieptul de pui în sos cremos de ciuperci. O rețetă indicată pentru prânz sau cină

Cum se prepară pieptul de pui în sos cremos de ciuperci. Un preparat apetisant și sățios, pieptul de pui în sos cremos de ciuperci este numai bun pentru momentele în care vrei să pregătești un prânz rapid sau cină.

Ingrediente pentru pieptul de pui în sos cremos de ciuperci:

3-4 bucăți piept de pui

3 linguri unt

1 cățel de usturoi, pisat

100 g ciuperci

50 g smântână

2 linguri făină

250 ml lapte

pătrunjel tocat, după gust

sare și piper

Mod de preparare piept de pui în sos cremos de ciuperci:

Într-un bol, amesteci 1 lingură de unt topit cu puțină sare și piper, după gust. Dai prin amestec bucățile de piept de pui. Le dai dai la cuptor timp de 20 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului.

Călești ciupercile, curățate și feliate, într-o tigaie, în restul de unt, împreună cu usturoiul, până se înmoaie. Torni laptele, presari treptat făina și amesteci continuu, până obții o compoziție omogenă. Adaugi smântâna și puțină apă, dacă este nevoie. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Servești pieptul de pui cu sos și pătrunjel.

Sursa rețetă și foto: therecipecritic.com