Cum se prepară pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci. Ciupercile reprezintă surse importante de fibre, vitamine şi minerale. Pe lângă minerale precum potasiu, cupru, fier, ele conţin şi seleniu, care nu se găseşte în multe fructe sau legume. Acesta protejează organismul în lupta împotriva bacteriilor.
Ingrediente necesare pentru pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci:
1 piept de pui
10 felii
bacon
150 g brânză
cheddar rasă
250 g gălbiori
500 g champignons
2 căței usturoi
sare
piper
pătrunjel, după
gust
ulei
Mod de preparare pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci:
Speli ciupercile și le usuci cu prosoape de bucătărie. Le feliezi, le condimentezi cu sare, piper, după gust și cu usturoi pisat. Adaugi 3 linguri de ulei și amesteci. Pui ciupercile într-o tavă. Tai pieptul de pui în 5 bucăți. Fiecare felie de carne o bați cu ciocănelul de șnițele, o condimentezi cu sare și piper, după gust și așezi pe ele câte 2 felii de bacon, apoi presari brânza și rulezi. Aranjezi rulourile de piept de pui deasupra ciupercilor. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 50-60 de minute. Servești rulourile cu garnitură de ciuperci, asezonate cu pătrunjel proaspăt tocat.
Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro