Cum se prepară pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci! Delicios și sănătos

Cum se prepară pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci. Ciupercile reprezintă surse importante de fibre, vitamine şi minerale. Pe lângă minerale precum potasiu, cupru, fier, ele conţin şi seleniu, care nu se găseşte în multe fructe sau legume. Acesta protejează organismul în lupta împotriva bacteriilor.

Ingrediente necesare pentru pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci:

1 piept de pui

10 felii

bacon

150 g brânză

cheddar rasă

250 g gălbiori

500 g champignons

2 căței usturoi

sare

piper

pătrunjel, după

gust

ulei

Mod de preparare pieptul de pui învelit în bacon cu garnitura de ciuperci:

Speli ciupercile și le usuci cu prosoape de bucătărie. Le feliezi, le condimentezi cu sare, piper, după gust și cu usturoi pisat. Adaugi 3 linguri de ulei și amesteci. Pui ciupercile într-o tavă.  Tai pieptul de pui în 5 bucăți. Fiecare felie de carne o bați cu ciocănelul de șnițele, o condimentezi cu sare și piper, după gust și așezi pe ele câte 2 felii de bacon, apoi presari brânza și rulezi. Aranjezi rulourile de piept de pui deasupra ciupercilor. Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 50-60 de minute. Servești rulourile cu garnitură de ciuperci, asezonate cu pătrunjel proaspăt tocat.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro