Cum se prepară pieptul de pui umplut cu spanac și feta. O rețetă deosebită numai bună pentru weekend

Cum se prepară pieptul de pui umplut cu spanac și feta. Ai nevoie doar de trei bucăți de piept de pui, fără oase și fără pieliță, pe care le vei umple cu o delicioasă combinație de brânză feta și spanac. O rețetă deosebită numai bună pentru weekend.

Ingrediente pentru piept de pui umplut cu spanac și feta:

3 bucăți de piept de pui

230 g spanac congelat, fiert conform indicațiilor de pe ambalaj și scurs de apă

90 g brânză feta, mărunțită

120 g cremă de brânză

1 cățel de usturoi tocat

1/4 linguriță sare

1 praf de piper

1 lingură ulei de măsline

Mod de preparare piept de pui umplut cu spanac și feta:

Încălzești cuptorul la 230 grade Celsius. Amesteci într-un bol de dimensiuni medii spanacul congelat, brânza feta, crema de brânză, usturoiul și un pic de sare.

Tai și formezi un buzunar în fiecare bucată de piept de pui. Dacă nu ești sigură cum să faci corect un buzunar în carnea de pui fără să te tai la mână, poți să încerci următorul truc: pe rând, pui carnea pe un tocător și apeși pe ea cu o spatulă mare (nu îți folosi mâna pentru a aplatiza partea de sus a pieptului de pui!).

Te asiguri că apeși pe spatulă suficient de tare pentru a ține carnea de pui nemișcată. Înfigi marginea spatulei în carne puțin, pentru a reuși să faci asta.

Introduci cuțitul cam două treimi din dimensiunea cărnii, în partea cea mai groasă a pieptului de pui și feliezi în jos către partea cea mai subțire. Te oprești înainte de a tăia de tot puiul pe lat, dacă dorești să obții un buzunar ca la carte.

Separi amestecul de spanac și brânză în trei părți și îl rulezi în trei batoane groase, consistente. Umpli fiecare buzunar pe care l-ai făcut în pieptul de pui cu această compoziție. Condimentezi carnea cu restul de sare și piper.

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie care rezistă la cuptor, dai focul mediu spre mare, apoi adaugi carnea umplută de pui, cu partea „de sus“ în jos. Gătești puiul 5 minute, apoi întorci pieptul pe partea cealaltă.

Pui tigaia în cuptor, lași pieptul de pui la copt încă 2 – 5 minute sau până când vezi că preparatul este suculent când îl înțepi cu o furculiță.

Timp total preparare: 25 de minute

Sursa rețetă și foto: basilandbubbly.com