Cum se prepară pieptul de pui umplut pe pat de ciuperci. O rețetă absolut delicioasă și atât

Cum se prepară pieptul de pui umplut pe pat de ciuperci. Pieptul de pui în combinație cu ciupercile este delicios. Îți recomandăm această rețetă savuroasă.

Ingrediente necesare pentru pieptul de pui umplut pe pat de ciuperci (3 porții):

2 piepți de pui

3-4 felii de bacon

2 felii de pâine înmuiate în lapte

1 ou

3 linguri ulei

1 ardei tăiat bucăţele

1 ou

200 g ciuperci tăiate în sferturi

2-3 căței usturoi

150 g spanac sotat

piper boabe

1 lingură bulion

¼ linguriţă boia

sare

piper măcinat

pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare pieptul de pui umplut pe pat de ciuperci

Speli un piept de pui, îl usuci, îl tai în două, apoi faci câte un buzunăraș în fiecare bucată de carne. Le presari cu sare şi piper, după gust și le lași la rece.

Dai prin mașina de tocat celălalt piept de pui împreună cu baconul. Îl amesteci cu pâinea storsă bine, cu oul, ardeiul gras și potrivești gustul de sare și piper. Umpli cu acest amestec cele două bucăți de piept, adaugi spanac și le asiguri cu scobitori. Le rumenești pe toate părțile în ulei încins.

Separat, într-o tigaie cu ulei, căleşti usturoiul feliat, apoi adaugi ciupercile și le ții până scade apa lăsată. Le răstorni într-o tavă antiaderentă și așezi peste ele pieptul de pui umplut. Torni un sfert de cană de apă, bulionul, presari boabale de piper și boiaua. Dai tava la cuptorul încins, până când carnea este bine pătrunsă. Le servești decorate cu frunze de pătrunjel.

Sursa rețetî și foto: clickpoftabuna.ro