Cum se prepară piftia cu legume. O rețetă delicioasă și sănătoasă

Cum se prepară piftia cu legume. Piftia este nelipsită de pe masa de Sărbători a românilor. Vă prezentăm o variantă vegetariană, cu legume, ideală în post și, de ce nu, de Sărbători.

Ingrediente necesare pentru piftia cu legume (4 porții):

1 ceapă

3 morcovi

1 dovlecel

1 ardei gras roșu

½ țelină

200 g porumb dulce din conservă

2 căței usturoi

câteva fire pătrunjel

2 linguri ulei

3 pliculețe de gelatină vege-gel

sare

piper roșu

salată

Mod de preparare piftie cu legume:

Morcovii, dovlecelul, ardeiul, țelina și ceapa le tai cubulețe și le pui la fiert în 3 litri de apă până se înmoaie. Condimentezi cu sare și piper. Strecori legumele și lași supa la răcit, apoi adaugi usturoiul pisat, pătrunjelul tocat și gelatina.

Pui supa strecurată pe foc până dă într-un clocot. Așezi legumele din supă în vase, adaugi și porumbul, iar peste ele torni supa. Lași să se răcească la temperatura camerei, apoi dai vasele la frigider 3-4 ore. Servești piftia cu roșii tăiate sau cu orice fel de salată.

Sursa rețetă și foto: clickpoftăbună.ro